Daggregn

Tankar -medan jag är här!

I några dagar har jag gått och tänkt på ett par meningar ur en predikan jag lyssnade på via nätet. Det var Mika Halkola som predikade över ”Att få nåd att bestå sållningen”. I den predikan pratade han b.la om Petrus och hur Petrus fick gå igenom olika saker för att förberedas/växa/formas inför den uppgift han skulle ha.

I predikan tog Halkola upp tillfället när Jesus mötte b la Petrus nere på stranden, där efter uppståndelsen. Petrus och några till som hade gått iväg och fiskat. Men Jesus kom ner till dem och medan de var där nere på stranden fick Petrus 3 gånger svara på frågan om han älskade Jesus. ”Älskar du mej mer än du älskar dina gamla fiskenät?” Så kunde man tydligen översätta frågan utifrån det ord som använts i den gamla grekiska bibelöversättningen.
Och det är den frågan jag gått och grunnat på. ”Älskar du mej mer än du älskar dina gamla fiskenät”? Jag har ställt mej själv frågan, har jag några ”gamla fiskenät” som är så jätteviktiga för mej att det blir ett hinder? Några ”gamla fiskenät” jag inte vill släppa. Som jag kämpar för att ha kvar. För säkerhets skull. Eller handlar det om ifall jag ska våga släppa ”näten”. Släppa det som är, för att gå vidare in i nånting annat. Lämna över och gå tillsammans med den som säger ”Följ mej”.

eliqu 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.