Daggregn

Tankar -medan jag är här!

Lyssnade på en andakt där pastorn utgick från dagens bibeltext, Johannes evangelium kap 20 och med början på vers 24. När hon läste texten så ”fastnade” några textrader i mej.

En vecka senare var lärjungarna samlade igen, och Tomas var med. Då kom Jesus, trots att dörrarna var reglade, och stod mitt ibland dem och sade: ”Frid åt er alla.”

Eller rättare sagt fastnade orden att Jesus kom in till sina lärjungar fastän dörren var reglad. Plötsligt stod han där hos dem. Orden känns som de öppnar en ny underbar tanke — Jesus kan nå in oavsett hur det ser ut. Och , ja jag vet att han kan, men det blev ändå en ny dimension på den vetskapen. Det blev så tydligt just för att det står att dörren var reglad. Han kan nå in till vem han vill när han vill. Han kan plötsligt vara där. Hos mej, hos dej. Hos den som är rädd. Hos den som känner sej ensam, hos den som vill lära känna honom mer. Hos den som vill men inte vågar söka sej närmare Gud. Hos den som säger att han inte finns. Hos den som gått vilse i tron. Hos den som velar hit och dit. Hos den som behöver en särskild omtanke. Han kan plötsligt vara där, även om du av nån anledning har ”en reglad dörr”

eliqu i coronatider 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.